d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Læserbrev: Vedr. Plejehjemmet Havbakken i Tornby

13. september 2019 - kl.8:42 - af:

HJK Havbakken 600x250

Readktionen har modtaget følgende læserbrev fra Viggo Krath vedr. lukning af Havbakken i Tornby:

Svar til Michael Harritslev og Borgmester Arne Boelts.

– Michael – jeg er fuldstændig enig i at uanset hvor uenig man er, skal man bruge en ordentlig tone – ingen grund eller argumenter til andet – dog er jeg af den oprigtige mening at den ordentlige tone skal gælde

begge veje (ikke møntet på dig Michael)!

Til dig Arne: der er ingen der anfægter at det økonomiske pres, der er på kommunerne her ude i landdistrikterne. Der er heller ingen der anfægter at der skal rationaliseres og effektiviseres.

Det vi er uenige i er måden det foregår på. Vi (beboere og pårørende) er ikke EN gang blevet informeret om vores rettigheder i forløbet. Hjørring Kommune/Forvaltningen har tromlet hen over Beboerne på Havbakken og os pårørende.

Mine forældre har boet på Havbakken i knap 2 år – min mor sidder i kørestol og min far har begyndende Parkinson.

Vi er blev anbefalet at kigge os om efter alternative plejehjem – da vi er lovet at komme først i køen – og vi har været rundt og kigge.

Når nu mine forældre SKAL flytte, har de et ønske om at flytte til selve Hjørring, hvor de har boet og arbejdet i hele deres liv.

I Hjørring er der 5 Plejecentre, men kun 2 ægtefælleboliger i alt. Disse 2 ægtefælleboliger ligger på Fynsgadecentret og kunne være en mulighed, men de er besatte. En anden mulighed kunne være Svanelundsbakken, hvor vi er blevet tilbudt 2 enkeltværelser – det vil medføre en ekstra årlig udgift på ca. 100.000 – både med baggrund i at der jo så skal betales 2 huslejer, og med baggrund i at huslejen på Svanelundsbakken er højere end på Havbakken – er det rimeligt Arne?

Samtidig vil jeg gøre opmærksom på at Plejehjemmet Havbakken, som det eneste i Hjørring Kommune, scorer top-karakterer hver eneste gang der er kvalitets-tjek. Er det sund fornuft at lukke det bedste !!!!!

Jeg synes også det er godt gammeldags træls at det eneste jeg efterhånden snakker om ved besøg hos mine forældre er lukning af Havbakken – der er mange andre ting, der kunne være mere spændende at snakke om.

En oplagt mulighed – som jeg har gjort opmærksom på mange gange uden at kunne “trænge igennem” er at bruge de tomme stuer til aflastning/genoptræning – nøjagtig som Brønderslev Kommune gør med deres plejehjem i Klokkerholm – Hellevadlund – der er under afvikling, men på en anstændig måde. Det vil også give en langt bedre udnyttelse af personale-ressourcen, der jo stadig er tilbage for at pleje de tilbageværende 18 beboere (heraf 5 på demens-afsnittet)

Vi er en blandet flok af pårørende, der står sammen – ikke for at brokke os og “kræve ind” som du påstår i dit indlæg – men for at sikre at vores beboere på Havbakken får en ordentlig og værdig behandling.

Arne – jeg anmoder endnu engang om en værdig og ordentlig behandling af beboerne på Havbakken.

Med venlig hilsen

Viggo Krath
CEO
Jysk Firmatøj

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion